MARDİN / YEŞİLLİ - Atatürk Ortaokulu

Rehberlik Servisi

Rehberlik hizmetleri, öğrencilerin kendini tanıması, çevresine dengeli ve sağlıklı bir uyum gerçekleştirebilmesi, ilgi ve yeteneklerini geliştirmesi, problemlerini çözmesi ve gerçekçi kararlar alabilmesi için verilen hizmetlerdir. Tüm okullarda bulunan rehberlik servislerinde psikolojik danışmanlar (rehberlik öğretmenleri) görev yapar. Rehberlik Servislerinin çalışmalarında GİZLİLİK, SAYGI ve GÖNÜLLÜLÜK ilkeleri esastır. Siz sevgili öğrenciler aşağıdaki konularda rehberlik servisine kendi isteğinizle başvurabilir ve yardım alabilirsiniz.

HANGİ DURUMLARDA BAŞVURABİLİRSİNİZ?

Etkili ders çalışma yöntemlerini bilmiyorum ve öğrenmek istiyorum diyorsanız,

Okul başarımla ilgili sorunlarım var ve daha başarılı olmak için neler yapmam gerektiğini bilmiyorum diyorsanız,

Kimseye anlatamadığım kişisel problemlerim ve bu konuda birisinin yardımına ihtiyacım var diyorsanız,

Sınavlarla ilgili bilgi edinmek istiyorum diyorsanız,

Arkadaşlarımla iyi ilişkiler kuramıyorum ve arkadaşlık ilişkilerimde problemlerim var, bu konuda yardım istiyorum diyorsanız,

Meslekleri, alanları, liseleri ve üniversiteleri tanımak istiyorum, gelecek yaşamımla ilgili karar verme konusunda yardıma ihtiyacım var diyorsanız,

Kendi yeteneklerimi ve ilgi alanlarımı tanımak istiyorum diyorsanız,

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisimiz Var !

14-11-2018

Yayın: 28.03.2015 - Güncelleme: 30.01.2024 13:11 - Görüntülenme: 6752